maandag 21 september 2015

Dag 2: Moeilijke wandeldag, gelukt dankzij "Holy Axel"

Zondag 20/09/15

Vandaag vroeg op stap, gepakt en gezakt, want we willen de warmte voor zijn. Het zal een moeilijke dag worden, 28 kilometer wat we ondertussen wel gewoon zijn, maar we klimmen van 550 meter tot 1400 meter hoogte. Dat in een bakkende zon en op moeilijke ezelspaadjes. Reden genoeg om zenuwachtig te zijn.

Wat jullie wel moeten weten is dat we als groep een volgwagen mee hebben die bestuurd wordt door Axel, onze redder in nood. Vandaag heeft hij van alle stappers de status van "heilige Axel" verdiend! Een banaantje onderweg, middagmaal geregeld, pruimpje na de klim en fris water als we bijna kapot waren!! Bedankt Axel!

Vandaag hebben we de grens overgestoken tussen Castilië en Galicië, een prachtige weg waar we enorm van genoten hebben, we waanden ons ergens in de Oostenrijkse Alpen! Trouwens, het blijft belangrijk de pelgrimsleuze te respecteren: "de weg is het doel".

Een gelukte maar vermoeiende dag, slaapwel.

Koen






4 opmerkingen:

  1. Hopelijk zijn jullie allemaal bekomen van de zware bergetappe van gisteren en
    vandaag toch weer 21 km bij in de beentjes , kwestie van in het ritme te blijven .
    Voor jullie allemaal nog veel moed en doorzettingsvermogen gewenst op deze sponsortocht ( prachtig initiatief ) .Nog nen dikke zoen voor mijn vrouwtje en geniet er nog met z'n allen van . Ik duim ervoor dat jullie allemaal de eindmeet halen ( Koen hopelijk hou jij het in je eentje nog vol tot zaterdag tussen de ijzeren ladies, anders moet je Lodewijk maar even bellen voor wat advies )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, ma

    't Zoontje hier. Ik ben blij dat het je zo goed af gaat. Jullie zijn nu eventjes pelgrim, in alle soberheid gewoon genieten van het stappen, elkaars gezelschap en de natuur. Dat is knap. De platte rust zal ook wel goed doen. Allé, middenmoter en de anderen, ik hoop dat jullie allemaal te voet Compostela halen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Buen camino peregrino y peregrinas. Hopelijk hebben jullie genoten van deze mooie tocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Pista account is edgard. 😁

    BeantwoordenVerwijderen