woensdag 23 september 2015

Dag 4: Pelgrimsbloed


Dinsdag 22/09/15


We zijn halfweg! Vier dagen intensief stappen heeft van ons echte pelgrims gemaakt. We maken meer en meer het hoofd leeg en concentreren ons op de essentie van een Santiagostapper: de volgende avond halen zonder te veel kwetsuren.

De tocht zelf wordt steeds mooier, prachtige holle wegen met monumenten van eiken en kastanjebomen van meer dan 900 jaar oud. Deze paden werden 10 eeuwen geleden ook al gebruikt als pelgrimspad! In die tijd werd de tocht gestapt om boete te doen, belangrijk was steeds dat een pelgrim zelf de tocht aanvatte zonder dat deze werd opgedrongen. Nu nog hangt die geest van toen in deze streek, de mensen die wij passeren roepen spontaan: "buono Camino" en moedigen ons aan om vol te houden.

We wandelen door het verlaten en onbekende dal van San Xil over aangename paden en langs verloren dorpjes. De holle wegen worden tunnels van leisteen en grillige overhangende eikenbomen, achter de hoek verwacht je Obelix en Asterix tegen te komen met een stapel everzwijnen van de jacht!

Normaal was vandaag een gemakkelijke dag van slechts 6 uur en 30 minuten stappen, amper 22,4 kilometer! Ik heb beslist de tocht te verlengen en uiteindelijk hebben we 8 uur gestapt en hebben we 26 kilometer achter de kiezen. Morgen doen we nog eens een verlenging en zo kunnen we de tocht van overmorgen (die normaal meer dan 11 uur stappen zou zijn) verkorten. Morgen is wel een speciale dag… We stappen voorbij het magische 100 kilometer punt! 100 Kilometer van het magische Compostela!!


Word vervolgt… Koen

1 opmerking:

  1. Goedemorgen Compostela stappers,

    Vandaag donderdag ,nog twee dagen, door de mooie natuur bergop, bergaf stappen om dan als echte pelgrims het einddoel in zicht te hebben "Copmostela". Nog heeeeel veel succes !
    Lieve
    Chris GO FOR IT!!!

    BeantwoordenVerwijderen