vrijdag 25 september 2015

Dag 6: Meer dan een voettocht.


Donderdag 24/09/15

Vandaag hadden we een lange verplichting. Om 7u30 waren we al gepakt en gezakt op weg, en dat in de pikkedonkere! In deze koude ochtenduren stappen we eigenlijk heel vlot. De tocht eindigde uiteindelijk in de late namiddag. Om juist te zijn heb ik 56.638 stappen gezet en dat om een kleine 30 kilometer te stappen.

We komen steeds pelgrims tegen, elk met hun eigen verhaal. Soms moeten we medestappers aanmoedigen. Andere stappers hebben ook steeds oog en oor voor ons verhaal. De tocht wordt steeds drukker en drukker want niet iedere stapper vertrekt gelijk. Velen sluiten aan op 100 kilometer omdat vanaf daar de officiële "Camino" wordt uitgereikt. Zingend en dansend beweegt de grote sliert van pelgrims zich richting Santiago!

Onze tocht is wel meer dan stappen, we stoppen bij middeleeuwse kerkjes en kapelletjes, steeds met hun eigen verhaal. Er is ook tijd om even een kaarsje te branden, een Marialiedje mee te zingen of gewoon stil te bezinnen. Het maakt deze wandeling tot een unieke belevenis.
Ook onze picknick, prachtig verzorgd door Axel, is een aangename meerwaarde.

Tot hier een rijke ervaring, en geloof me, we zijn allen dankbaar dat we deze tocht mogen meelopen. Steeds in gedachte dat het allemaal voor ons project in Indonesië is!

Nog twee dagen......

Koen


3 opmerkingen:

  1. Hey stappers, pelgrims en vooral dan Mirella mijn dappere zus!
    Blij om te lezen dat het je lukt (natuuuurlijk!) Hier met moe en va redelijk, va is iets minder goed maar hanteerbaar. dikke knuffel én dàt we fier zijn op jou!!! ook va en moe! je zusxxxx ook voor Assie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wanneer ik dit schrijf hebben jullie de voorlaatste etappe waarschijnlijk al in de benen .Het zwaarste zal nu wel achter de rug zijn en geniet nu ,met z'n allen , maar ten volle van de natuur en elkaars gezelschap tijdens de laatste stapdag .Nog een mooie aankomst toegewenst in Compostella .
    Reeds nen dikke proficiat ( voor morgen ) voor jullie doorzettingsvermogen .
    Koen , heel erg bedankt voor de fijne verslagen .Echt goed gedaan.
    Maria , tot zondag in Zaventem en knap gedaan hoor .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hola peregrinos. Un día y luego lograron su objetivo. Pienso en ti y en especial a mi mamá Christiane ! Todo lo mejor! besos Ilse x

      Verwijderen